Jesús Moncada, mosaic de vida
 
Autor: Marc Biosca i Llahí
Col: Monografies(85)
Edición: Pagès Editors
Caract: Año 2017, 210 p, il, 17 x 24 cms.
ISBN: 978-84-9975-883-1
     
 
El que llegireu en aquestes pàgines no té pas la voluntat de posar de manifest el valor de l'obra literària de Jesús Moncada, vàlua ja més que provada. Ara bé, qui era, però sobretot, com va arribar a ser és una qu¨estió que, a part d'atractiva, en gran mesura resta inexplorada. Som davant d'un assaig d'aproximació lliure, no una biografia estricta, que ens farà més proper qui ha estat, indubtablement, una de les figures més potents de la literatura catalana contemporània. De Moncada en segueix planant la imatge d'escriptor poc exposat públicament ?una mitja veritat molt certa? i gens donat als típics exercicis que afavoririen un apropament a la seva figura per inducció. Si gratem, però, descobrim que la seva vida es va veure immersa en un joc continu de relacions d'una riquesa gens menyspreable.

Marc Biosca i Llahí, (Lleida, 1980) és llicenciat en sociologia i ciències polítiques i de l'administració per la UAB. Actualment viu i treballa a Barcelona. En aquesta mateixa editorial, l'any 2008 es va publicar la seva primera obra: ¿Per què ells en diuen Euskal Herria i nosaltres Ítaca?, traduïda a l'euskera per l'editorial Alberdania amb el títol: Haiek zergatik deitzen diote Euskal Herria eta guk Ithaka?

Jesús Moncada Estruga (Mequinenza, Zaragoza; 1 de diciembre de 1941 - Barcelona; 13 de junio de 2005) fue un escritor español en lengua catalana.

Considerado uno de los autores en catalán más importantes de su época, recibió varios premios por su obra, entre otros el Premio Ciudad de Barcelona o el Premio Nacional de la Crítica en 1989 por Camí de sirga (Camino de sirga) o la Creu de Sant Jordi, otorgada por la Generalidad de Cataluña en el año 2001. En el 2004 recibió el Premio de las Letras Aragonesas que recogió unos meses antes de su muerte.
 


Dirección General de Cultura y Patrimonio. Centro del Libro y la Cultura de Aragón .
Edificio Ranillas. Avda. Ranillas 5 D 50071  (ZARAGOZA)
Tel. 976 716 603 – Fax 976 71 48 08
Privacidad - Aviso Legal - centrodellibro@aragon.es